Lazer Epilasyon Etki Mekanizması:
Uygulamadan sonra yanan tüylerin bir kısmı hemen dökülür.Diğerleri ise işlemden sonra ortalama üç hafta içinde deriden atılır.Lazer Epilasyon vücutta her bölgeye anestezi gerektirmeden uygulanabilir.(Üst dudak,meme ucu,bikini bölgesine) bile lazer epilasyon uygulanabilir.Lazer epilasyonun temel faydası geniş vücut alanlarına ağda,sir ağda,aletli ve iğneli epilasyondan daha rahat,hızlı uygulanabilir.
MERAK ETTİKLERİNİZ
Risk Varmıdır ?
FDA onaylı tüm cihazlarda kanser yapmadığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Kısa süreli kıl köklerinde ödem ve kızarıklık olabilir. Bu etki bir saat içinde yok olur.Bu yan etkiye karşı buz tedavisi uygulanabilir.Ayrıca lazerin İÇ ORGANLARA bir etkisi yoktur.
Sonuçlar Kalıcımı ?
Tedavi sonrası az miktarda çıkan tüyler ince ve açık renklidir.Kozmetik problem teşkil etmez.
Ne Sıklıkla Yapılır ?
Ortalama 4-8 hafta oranında yapılır.4 haftadan erken 12 haftadan geç yapılmaz.
Niye Tek Seans Yeterli Değil ?
Çünkü bütün lazer cihazları tüylerin aktif döneminde etkilidir.Dinlenme dönemindeki tüylere lazer etkili olamaz.Vücutta tüyler değişik dönemlerde aktif ve dinlenme fazına girer.Lazer epilasyon sadece AKTİF dönemi etkiler.Bu nedenle ortalama 4-6 seans yeterlidir.
Uygulama Süresi Ne Kadar?
Tüm bacak ve sırtta 30 dakika -60 dakika.Dudak üstü ortalama 2 dakika sürer.
Epilasyondan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir ?
Aktif döneme etkili olan ağda,sir ağda,cımbız,iğneli epilasyon ve aletli epilasyon cihazlarını en az 3 hafta öncesine kadar kullanmayın.Çünkü kıl kökü olmayacağı için lazerin etkisi olmaz.
Lazer Epilasyon Zararlımıdır?
Hücre oluşumunu etkilemez.Özellikle Alexandrite lazer kılı hedefler
Lazer Epilasyonda Yüz Bölgesine Niye Özellikle Dikkat Edilmeli?
Yüz bölgesi tüyleri yeterli derecede siyah renkli olmayacakları yani daha açık renkli oldukları için lazer ışını bunları daha az etkilemektedir.Bu nedenle seans sayısı artmakta (10seans) aralıkları azaltmaktadır.(4 hafta-Ayda bir)
Ayrıca yüz bölgesinde hormonlar kısa sürede etkilidir.Tedavi esnasında yüz temiz olmalı krem,parfüm,makyajdan temizlenmelidir.
Kıl Artışının Hormonal Sorunla Bir İlgisi Olabilir Mi?
Evet.O zaman bu hastaları ilgili branş hekimiyle birlikte değerlendiriyoruz.Eş zamanlı tedavi uyguluyoruz.
Lazer Epilasyon Kaç Yaşında Başlar?
FDA onaylı olarak 12 yaşından itibaren başlar.
Kontrol Seansı Nedir?
Bir rötuş seansı olup 15 gün sonra hasta çağrılır.Eğer hasta bu süreyi kaçırırsa tedavinin etkinliği azalır.Bu bir lazer seans uygulaması değildir.Tedavinin etkinliğini arttırmak için yapılır.Tek tük kıllara uygulanır.ÜCRETSİZDİR
Biz Niye Brozlaşmış Cilde Lazer Uygulayan Cihaz Kullanmıyoruz?
Çünkü bu tip lazer cihazlarında yani Nd Ydg cihazlarda
a) Tam kıl köküne inemediği için etkisiz sonuç.
b) Yanık riski.Kalıcı leke.
c) Ve de ACI mevcuttur.
Acı olmaması için düşük dozda uygulanır.Bu tedavi etkinliğini azaltır ve bizim etik değerlerimize uygun değildir.
EPİLASYON ÖNCESİ PROTOKOL
Hamilelik (ilk 3 ay)
Roaccutane (son 6 ay)
Deri rengini değiştiren cilt hastalığında
LAZER EPİLASYON YAPILMAZ.
1-) Cilt rengi güneş veya solaryumla bronzlaşmamış olmalıdır.Onun için hastanın gerçek cilt rengi beklenir.Çünkü lazerin etkili olması için açık ten,koyu kıl olmalıdır.
2-) Lazer epilasyon bölgesinde uzayan kıllar en son 3 önce jilet veya makasla kısaltılmalıdır.Kısaltılmazsa lazer esnasında yanıp deri üzerine düşebilir.
3-) Lazer epilasyon bölgelerine en son 3 hafta öncesine kadar cımbız,ağda,sir ağda,iğneli epilasyon uygulanmamalıdır.Ayrıca bu bölgedeki kıllar sarartma ve boyam gibi işlemler yapılmamalıdır.
4-) Cildi soyan (peeling ürünleri) en az 15 gün önce bırakılmalıdır.
5-) Özellikle yüz bölgesinde makyaj malzemeleri krem,parfüme dikkat edilmeli ve bu bölge temizlenmelidir.
EPİLASYONDAN SONRA
a) Epilasyondan sonra ılık duş yapılabilir.Ama peeling ürünleri kullanılamaz.
b) Seanstan sonra kızarıklık ve kıl dibinde ödem oluşabilir.Bu maksimum 2 saat içinde geçer veya buz tedavisi uygulanabilir.
c) Kıl kökleri 1-2 hafta arasında çekinlince dökülecek duruma gelir.
d) Kıl sayısında her seansta azalma görülür. 3 seanstan sonra belirgin azalma hissedilir.
e) Seans aralıkları yüz bölgesi 4 hafta,vücut için 8-10 haftadır.Seans sayısı 4-6 seans(vücut) ortalama 10 seans yüz bölgesi içindir.Ama bu KİŞİYE ÖZGÜDÜR.Hormonal nedenlerle değişebilir.
f) Lazer uygulamasından sonra 2 gün güneşe maruz kalmamalı özellikle yaz bölgeleri için yüksek koruma faktörlü (SPF 30 ve üstü) nemlendirici kremler kullanılmalıdır.
g) Seans aralarında cilt rengi güneş veya solaryum gibi nedenlerle değişir ve koyulaşırsa seans beklenmeli ve gerçek cilt rengi bulunmalıdır.
Büyük bölgelerde her seanstan 15 gün sonra tek tük kıllar için kontrol seansı gerekir.Ücretsizdir.Tedavinin seyrini etkiler.Eğer yapılırsa tedavi etkinliğini artar.Fakat küçük bölgelerde kontrol seansı yapılmaz.Çünkü tedaviye katkısı yoktur.